Hoe yoga in mijn leven is gekomen?

Hoe yoga in mijn leven is gekomen? Ik ben altijd een danstype geweest, jazzballet, moderne dans,…
als het maar op muziek was. Yoga zat daar dus niet bij. En de kennismaking met yoga was ook geen liefde op het eerste zicht, eerder iets van ‘het deed me goed’.

(Her)ken je het?

Eén uurtje per week werd algauw 2 uurtjes. Ik ging bij verschillende teachers les volgen. Met andere accenten en andere houdingen. Ik merkte hoe mijn lichaam versoepelde, sterker werd en hoe rustig mijn denken werd. Vooral dat laatste. Yoga maakt me blij.

En toen?

Voor het eerst had ik het gevoel dat yoga alles samenbracht. Ik had in het verleden de 4dim bodywork opleiding gevolgd bij Dirk Oellibrandt, basiscursus van cranio-sacrale therapeute gedaan, gevolgd door voetreflexologie. Tot dan waren dat voor mij allemaal aparte opleidingen, nog geen coherent geheel. Ik behandelde af en toe vrienden, familie, buren maar niets werd concreet. In 2013 volgde tenslotte een opleiding tot kinderyoga docente bij Arterre in Antwerpen en besloot met kinderyoga te starten. De website werd klaargestoomd. Meteen volgden aanvragen voor yoga voor volwassenen. Deze kans kon ik niet laten liggen. En het voelde goed. In 2014 ben ik gestart met de Teachers Training van RYT200 bij YogaLife te Gent en 2015 was het zover: afgestudeerd.

In mijn lessen gebruik ik de kennis van al deze opleidingen/workshops en het past wonderwel allemaal samen. Wat voor mij nogmaals bevestigd dat alles één geheel is, van welke invalshoek je het ook bekijkt.