Yoga voor bedrijven

Yoga in een werkomgeving kan op twee manieren: 

– op regelmatige basis: telkens bieden we een andere yogales aan. Een aantal houdingen komen regelmatig terug, nieuwe vullen aan. Dit heeft het sterke voordeel dat we kunnen opbouwen én versterken, zowel lichamelijk als mentaal.

– losse workshops: wordt meestal op maat gemaakt rond een bepaald thema: nek- en/of rugklachten, rugpijnen, maar ook loslaten, balans vinden,..

Concreet: Een les duurt meestal 1u, tenzij anders gewenst. We starten met het opwarmen en losmaken van spieren en gewrichten. Daarna werken we verder rond bepaalde houdingen en afsluiten doen we met een cool-down. Iedereen kan meedoen, geen ervaring of voorkennis gewenst. Yoga is voor iedereen.

Hebt u een specifieke vraag of verzoek? Laat het me weten: els@takeayoga.be

Waarom? Confronterend: “Het ziekteverzuim in Vlaanderen blijft maar stijgen. In 2015 werd het hoogste cijfer ooit genoteerd: 2,81%. Het treft iedereen: mannen/vrouwen, arbeiders/bedienden, voltijdse/deeltijdse medewerkers, fysiek zware arbeid of niet.”

Balans. Daar gaat het om. Balans tussen werk en leven, tussen teveel en genoeg, tussen altijd en afwegen waar de grens ligt, tussen tijdig en te laat.

Een preventieve aanpak lijkt meer dan nodig. Met oog op het ‘nieuwe werken’.

Yoga kan hier helpen. Wetenschappelijke studies hebben aangewezen dat yoga een gerenommeerd middel is tegen stress en een gevoel van welzijn en geluk geeft.

Dit komt omdat de intensieve concentratie op de houdingen en de ademhaling fungeert als een krachtige vorm van meditatie.

Steeds meer werkgevers beseffen dat naast de jobinhoud, ook de gemoedstoestand een belangrijke rol inneemt. Een werknemer die zich goed voelt in zijn vel, doet het beter op professioneel niveau, is minder ziek en heeft meer zelfvertrouwen.